De voorspelling
Wat er gebeurd
Op tafel liggen 2 stapeltjes kaarten. Verder ligt er op tafel een opgevouwen stuk papier met daarop een voorspelling. Nu wordt de toeschouwer gevraagd om een willekeurig stapeltje aan te wijzen. Nadat de persoon dit heeft gedaan mag hij of zij nog wisselen. Nadat de keuze definitief is vastgelegd, wordt de voorspelling opengevouwen. Deze blijkt overeentekomen met het gekozen stapeltje!
Hoe werkt deze goocheltruc?
Voordat de truc wordt vertoond dienen alle “zevens” uit het spel kaarten worden gehaald. Deze 4 kaarten vormen stapeltje1. Nu dienen er nog 7 willekeurige andere kaarten uit het spel worden gehaald. Deze 7 kaarten vormen samen stapeltje2. Leg nu beide stapeltjes afzonderlijk van elkaar met de beeldzijde naar beneden op tafel en wel zo dat alle kaarten van elk stapeltje netjes bovenop elkaar liggen. Verder maakt u een voorspelling met daarop de volgende tekst “u kiest het stapetje van zeven”. Waarschijnlijk begint het nu wel bij u te dagen hoe deze truc werkt! De voorspelling legt u op tafel, zonder dat de mensen kunnen lezen wat erop staat.
Welke stapeltje dus ook wordt gekozen. De voorspelling klopt dus altijd! Wordt namelijk het stapeltje met de 4 “zevens” gekozen vertel je de toeschouwer dat hij of zij het stapeltje heeft uitgekozen met de 4 “zevens”. U pakt het stapeltje op en laat de 4 “zevens” ook duidelijk met de beeldzijde naar boven één voor één zien. U toont nu ook de beeldzijde van de kaarten van het 2e stapeltje. Laat daarbij vluchtig alle kaarten even zien. Tel deze niet. Want anders zou het publiek de truc door kunnen hebben. Waaier de kaarten dus even vluchtig uit. En laat zien dat dit stapeltje kaarten geen “zevens” bevat!
Wordt nu echter het stapeltje met de 7 overige kaarten gekozen, toon je de beeldzijde van dit stapeltje niet. Pak het stapeltje op en tel nu de kaarten van dit stapeltje één voor één met de beeldzijde naar beneden op tafel (tel hardop en vertel de toeschouwer: kijk dit zijn 1,2,3,4,5,6,7 kaarten). Tel nu ook één voor één met de beeldzijde naar beneden ook het andere stapeltje (op dezelfde wijze als het andere stapeltje) Dit zijn dus 4 kaarten. De voorspelling klopt dus ook. Belangrijk is dat in deze situatie de beeldzijde van beide stapeltje niet wordt getoond.
Erg belangrijk is dat u dit effect overtuigend vertoond en te allen tijde het woord “stapeltje gebruikt” en dus geen “pakje”.
Veel succes met de vertoning.
Wil je meer trucs leren dan kun je een workshop goochelen bij mij volgen
-> BEKIJK HIER HET COMPLETE SHOWAANBOD