Goocheltruc of illusie

Wat is het verschil tussen een goocheltruc en een illusie? Een goocheltruc is eigenlijk iets wat een goochelaar aan het publiek laat zien dat eigenlijk onmogelijk is.
Of beter gezegd de goochelaar wekt de illusie dat wat hij heeft laten zien toch mogelijk is! Een illusie kan het beste worden omschreven als iets wat je hebt gezien, maar eigenlijk nooit echt heeft plaatsgevonden. Soms wordt er ook wel gezegd dat de goochelaar of de illusionist een illusie heeft laten zien.

Als je kijkt naar de wereld van de magie dan is een goocheltruc eigenlijk precies hetzelfde als een illusie. Je hebt iets gezien wat eigenlijk niet kan. Maar illusie gaat veel verder als een goocheltruc. Een goocheltruc is alleen iets wat een goochelaar laat zien. Een illusie echter kan ook plaatsvinden buiten de wereld van een goochelaar. Kijk maar eens om je heen. Je komt altijd wel iets tegen wat eigenlijk niet kan of echt is.

Fata Morgana

Een Fata Morgana is een goed voorbeeld van een illusie. Als je door de woestijn loopt, heb je de meeste kans om een Fata Morgana tegen te komen. Bij een Fata Morgana krijg je iets te zien wat er helemaal niet is. Het is puur een spiegelbeeld van iets wat zich op een totaal andere plek bevindt. Een Fata Morgana kun je overigens ook gewoon in Nederland tegenkomen. Jaren geleden heb ik in de lucht een boot zien varen. Dat kan natuurlijk helemaal niet! Maar waarschijnlijk heb ik een boot zien varen die voor de kust van Nederland voer. Maar het kan overigens ook een boot geweest zijn voor de kust van Spanje. Een Fata Morgana kan heel ver komen.

Spiegel

Als je in de spiegel kijkt, dan kijk je ook naar een illusie. Je ziet jezelf. Maar eigenlijk is degene die je ziet niet echt daar. Het is een illusie.

Nog meer Illusie’s

Onderstaand enkele leuke illusies waarbij onze ogen ook worden bedrogen. Kijk maar eens hieronder naar het voorbeeld van de stippen. Blijf kijken naar het kruis in het midden. Uiteindelijk zullen de stippen rondom verdwijnen. Kijk je weg komen de stippen weer tevoorschijn! Gek Toch?

goocheltruc of illusie

Kijk ook eens naar de onderstaande afbeelding. Lopen de blokken allemaal scheef of toch niet?

illusie met blokken

Goochelaar Paul maakt tijdens zijn shows natuurlijk ook handig gebruik van illusie´s. Heb je interesse in een show van Paul? Neem dan even contact met Paul op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan telefonisch op tel: 06 – 13 69 39 69 of via onderstaande contactformulier.

contact opnemen

 

Over de schrijver
AaronDon
Door

AaronDon

op 29 Feb 2020

https://midnight.im" rel="nofollow">legit cheat for csgo - чит для кс 1.6, легитный чит купить

Reactie plaatsen