Leren Goochelen

Leren Goochelen

Als je wilt leren goochelen dan zijn een aantal zaken erg belangrijk: Je moet geduld hebben, je moet creatief zijn, je moet veel oefenen en wat heel belangrijk is: Je moet natuurlijk ook een goocheltruc hebben die je kunt doen! Maar je moet natuurlijk wel ergens beginnen. Nu zijn er in de speelgoedzaak natuurlijk veel goocheldozen te koop. Ik raad je echter aan om geen goocheldoos te kopen maar een boek over hoe je kunt leren goochelen. Je kunt ook een boek bij de bibliotheek lenen. Hier staan heel veel trucs in die je kunt leren. Maar er worden ook enkele tips gegeven. je kunt natuurlijk ook leren goochelen bij mij. Ik kom bij jouw thuis en leer je alles over goochelen

 

leren goochelen doe je zoLeren goochelen doe je niet in één dag!

Het duurt jaren voordat je een beetje goed kan goochelen. Als je een aantal trucs hebt gevonden dan is het belangrijk deze goed te oefenen.  Een belangrijke tip hierbij is: oefen voor de spiegel! Op deze wijze kun je namelijk precies zien hoe de toeschouwer het ook ziet en je ziet wat je goed en wat je fout doet!  Laat deze goocheltrucs dan vervolgens zien aan je ouders, opa en oma en/of aan je vriendjes.  Als dit goed gaat, dan is het tijd om een stapje verder te gaan.

showtimeTijd voor de 1e voorstelling

Zoek een aantal goocheltrucs bij elkaar die je echt leuk vind en die je heel goed beheerst. Maak er vervolgens een show van. Maar hoe maak je nu een show? De tip die ik je hierbij kan geven is: Probeer erover na te denken hoe je de show wilt beginnen en hoe je de show wilt beëindigen.  Zorg dat de show een geheel wordt, waarbij alles zoveel mogelijk met elkaar te maken heeft.  Vertel bijvoorbeeld ook een verhaal. Als de show klaar is, dan is het belangrijk deze ook weer goed te oefenen.

Laat deze show dan ook eerst weer zien aan je ouders, opa en oma en natuurlijk aan je vriendjes. Dan krijg je ook vertrouwen. Daarna is het tijd om de show te laten zien bijvoorbeeld  in de klas. Maar het is wel belangrijk dat je natuurlijk alle trucs echt goed onder de knie hebt. Probeer zoveel mogelijk op te treden. Dit is heel belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld ook op verjaardagen etc. Dan is het tijd om wellicht in contact te komen met echte goochelaars. Dit kan via een goochelclub. Er zijn in Nederland enkele goochelclubs. zo heb je bijvoorbeeld een goochelclub in Rotterdam, Breda etc. Ik ben bijvoorbeeld lid van Goochelclub Rotterdam. Zoek maar eens op internet of stuur mij een mailtje welke goochelclub voor jou het dichtst in de buurt is. Op deze goochelclub leer je nog meer over de goochelkunst. Later als je dan wat ouder bent kun je lid worden en je bent dan officieel een goochelaar.

 

-> BEKIJK HIER HET COMPLETE SHOWAANBOD

Over de schrijver
Loet
Door

Loet

op 27 Feb 2019

Hoi Paul, ik ben Loet uit Breda en ik wil graag leren goochelen. Weet jij hier in de buurt een goochelclub? Ik ben 9 jaar.

Reactie plaatsen