Nieuwe Show

De afgelopen tijd heb ik een nieuwe show samengesteld “Raar Maar Waar”.
Natuurlijk laten goochelaars voortdurend rare dingen zien die eigenlijk niet kunnen! En toch gebeurd het! Onderstaande heb ik bijvoorbeeld een leuke video op youtube gevonden. In de video wordt uitgelegd hoe je een ei in een fles kunt krijgen.Best wel raar toch?, maar natuurlijk wel waar!

De video heeft natuurlijk niets met echt goochelen te maken. Zoals je hebt kunnen zien zakt het ei in de fles door puur gebruik te maken van de wetenschap. Het is een puur natuurkundig fenomeen.

Het doel van deze show was een show samen te stellen waarbij niet alleen wordt gegoochelt. Ik wilde de kinderen ook graag rare weetjes vertellen en rare fenomenen laten zien.

chinese munt met gat in het midden raar toch

chinese munt met gat in het midden raar toch

 

Chinese munten hebben een gat in het midden. is toch raar? Waarom hebben chinese munten een gat in het midden? Dat heeft een reden. Lang geleden besloten de chinesen de munten te voorzien van een gat. Op die wijze konden de chinesen een koordje door de munten halen. Zo bleven de munten netjes bij elkaar. Dit was dus hun portomonee. In de volksmond noemt men dit dus een “chinese portomonee”. raar maar waar.

 

Voor de kinderboekenweek heb ik dit jaar op enkele locaties een show mogen verzorgen. Ik heb daarbij een show samengesteld waarbij ik de kinderen allemaal rare goocheltrucs en experimenten laat zien. Onderstaand de promo van de show, welke is live opgenomen.

Ik wil meer weten over deze nieuwe show

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen